Afbeelding
The Explainers: De vrijheidsstrijd van West-Papua

The Explainers: De vrijheidsstrijd van West-Papua

-

De aandacht groeit voor een bredere blik op ons koloniale verleden. Heb jij behoefte aan tekst en uitleg bij dit ingewikkelde verleden? En ben je benieuwd hoe deze gedeelde geschiedenis nu nog steeds doorwerkt? Museum Sophiahof presenteert vanaf vrijdag 14 april 2023 maandelijks de talkshow The Explainers met als eerste thema De vrijheidsstrijd van West-Papua

Talkshow The Explainers 

The Explainers is een maandelijkse dynamische talkshow van Museum Sophiahof waarin experts een actuele kwestie gelinkt aan voormalig Nederlands-Indië duiden. Samen gaan we de diepte in en verkennen we verschillende perspectieven.

Vrijheidsstrijd van West-Papua

West-Papua heette vroeger Nederlands Nieuw-Guinea. Ondanks de door Nederland beloofde onafhankelijkheid en een volksraadpleging volgde toch overdracht aan Indonesië. Tot op heden strijden de Papoea’s voor hun vrijheid. 

Programma

Op vrijdag 14 april 2023 gaan wij tijdens een interactieve discussie met de woordvoerder van Free West-Papua Campaign Raki Ap dieper in op deze problematiek. Hij deelt de laatste ontwikkelingen. Dansers Ruben Lapong en Waikuma Pentury geven met hun bijdrage een stem aan hun Papoea roots. Proef o.a. fot-fot en laat je verrassen door de authentieke smaak van Papua!

19.00 uur - Start programma 
20:15 uur - Einde programma met aansluitende borrel 
21.00 uur - Museum sluit

Tickets 

Zien wij jou tijdens de eerste editie van The Explainers in Museum Sophiahof? Een ticket kost € 7,50 (inclusief 1 drankmuntje en hapjes). Bestel je tickets hier