Afbeelding
Cultuurfonds Onderscheiding, 2024

Museum Sophiahof feliciteert Patricia Tjiook-Liem met Cultuurfonds Onderscheiding

Op 3 juni 2024 ontving Patricia Tjiook-Liem de Cultuurfonds Onderscheiding voor haar belangrijke, vrijwillige inzet voor het cultureel erfgoed van Chinese Indonesiërs in Nederland. De prijs werd haar uitgereikt op Kasteel Amerongen, door commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Met de Cultuurfonds Onderscheiding eerst het Cultuurfonds bijzondere vrijwilligers voor cultuur en natuur met de Cultuurfonds Onderscheiding. Voor hun onbetaalbare inzet voor cultuur en natuur. Met tijd en inzet of met financiële steun. En altijd met het doel om ook anderen mee te laten genieten van alles wat ze zelf zo na aan het hart ligt.

"Er is maar één persoon nodig om de geschiedenis te veranderen. Eén persoon die denkt: ‘wacht eens even, hier klopt iets niet’. En die ene persoon, dat bent u, mevrouw Tjiook-Liem. Dankzij uw vastberadenheid hebben de Chinese Indonesiërs in Nederland de plek in de geschiedenis waar ze recht op hebben." Zo klonk het begin van de lofrede bij de uitreiking van de Cultuurfonds Onderscheiding 2024 aan Patricia Tjiook-Liem. Naast Patricia Tjiook Liem ontvingen ook Rose Mary Allen, Franke Remerie, Gert-Jan en Carla Kramer – Lems en de Engelen van Amerongen de prijs.

Externe video URL