Afbeelding
Robin Block, Boekencafé, Indisch Herinneringscentrum

Boekencafé met Robin Block

-

UITGESTELD | Het Indisch Herinneringscentrum organiseert in samenwerking met Het Indisch Maandblad Moesson een nieuwe editie van het terugkerende programma Boekencafé. Voor deze editie hebben zij dichter Robin Block uitgenodigd en gaan zij in gesprek over zijn gedichtenbundel 'Handleiding voor Ontheemden'.

Handleiding voor Ontheemden

In Handleiding voor Ontheemden spiegelt Robin, balancerend tussen verschillende culturen en nationaliteiten, zijn eigen zoektocht naar identiteit aan die van zijn grootouders. Tijdens zijn reis naar het moderne Indonesië komt 400 jaar koloniale geschiedenis tot leven door de stemmen van en ontmoetingen met verschillende personages. Zo zijn er de eigenzinnige Javaanse oermoeder die voortdurend overhoopligt met de afstandelijke Europese voorvader, een jonge Jakartaanse influencer die haar geheimen letterlijk op haar lijf draagt en een grillige gids die de onderwereld en geestenwereld met elkaar verbindt.

Robin Block 

Robin Block is dichter en muzikant. Zijn werk begeeft zich op het grensvlak van taal, muziek en performance. Ook maakt hij veel werk over de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië. Daarnaast is Robin vaste columnist bij Indisch Tijdschrift Moesson.

Programma 

Het Indisch Herinneringscentrum gaat tijdens het programma in gesprek met Robin over zijn gedichtenbundel. Het programma wordt omlijst door een optreden van cellist en componist Alfian Emir Adytia. Na afloop is er gelegenheid tot nagesprek en het signeren van het boek.

19:00 uur - Inloop
19:30 uur - Start programma
20:30 uur - Einde programma met aansluitende borrel 
21:30 uur - Museum sluit

Een ticket kost € 7,50 incl. en drankje.

Bestel je ticket(s) hier! 

Dit programma is een samenwerking tussen het Indisch Herinneringscentrum en Het Indisch Maandblad Moesson