Afbeelding
Café Riboet, Indisch Herinneringscentrum, Den Haag

Café Riboet: Retour Indonesië

-

Het Indisch Herinneringscentrum en Riboet Verhalenkunst nodigen je op zondag 17 december 2023 in Museum Sophiahof uit voor verhalentheaterprogramma ‘Café Riboet: Retour Indonesië’. De eerste editie van deze winterreeks heeft als thema rootsreizen. Met o.a. Emmy van Gennip, een van de deelnemers van het NPO 3-programma ‘Geboeid – Terug naar Indonesië’

Volg je dit najaar het tv-programma Geboeid – Terug naar Indonesië’ op NPO 3? Daarin gaan drie jongeren onder begeleiding van presentator Dwight van van de Vijver en Yulia Pattopang van het Indisch Herinneringscentrum op zoek naar hun Molukse en Indische roots. Ze schuwen daarbij de moeilijke vragen niet en gaan de confrontatie aan met de zwarte bladzijden van de koloniale geschiedenis. Een van de deelnemers, Emmy van Gennip, komt vertellen in Café Riboet over de emotionele zoektocht naar het verleden van haar voorouders. Ook historica Yulia Pattopang geeft een kijkje ‘achter de schermen’ van deze bijzondere rootsreis, die voor het oog van de camera plaatsvond.

Een rootsreis, en dan? Veel jongeren verwerken hun ervaringen na zo’n reis in de vorm van kunstuitingen die zij delen met een publiek. Sacha Celine Verheij is een queer fotograaf, schrijver en spoken word-artiest met Surinaams-Indonesische roots. Ze vertelt in Café Riboet over de manier waarop ze de taal van fotografie en poëzie gebruikt om het koloniale verleden bespreekbaar te maken. En ook de jonge zangeres Francesca Vincentie komt vertellen en optreden. Samen met Sacha reisde ze dit jaar naar Indonesië om daar met lokale artiesten voorstellingen, workshops en kunstwerken te creëren. Samen richtten Sacha en Francesca het internationale ‘Bersama Collective’ op.

Tickets

Kom zondag 17 december 2023 luisteren in Museum Sophiahof en ook zelf vertellen over jouw rootsreis in dit interactieve podiumprogramma. Café Riboet wordt gehost door de makers van Riboet Verhalenkunst, Wendy Ripassa en Elsbeth Vernout. Met bijzondere beelden van videograaf Martijn Grootendorst. Na afloop van het programma is er gelegenheid om na te praten, met een hapje en drankje.

Bestel je ticket(s) hier

Afbeelding
Café Riboet, Indisch Herinneringscentrum, Den Haag

Over Café Riboet 

Café Riboet is een verhalentheaterprogramma rondom thema's over de oversteek. Dit is een programma waar verhalen een tweede leven krijgen in de vorm van theater, film, poëzie en muziek. Café Riboet is onderdeel van de meerjaren programmalijn '350.000 mensen kwamen overzee' van het Indisch Herinneringscentrum en wordt mede georganiseerd door Riboet Verhalenkunst. Café Riboet wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het VSB Fonds, het ministerie van VWS en het BGLfonds.