Afbeelding
pattimura

De Impact van Pattimura

-

Op zondag 15 mei – Hari Pattimura – organiseert Museum Maluku het panelgesprek 'De impact van Pattimura' in Museum Sophiahof. Verschillende generaties delen hun gedachten over de centrale vraag ‘Hoe resoneert tegenwoordig het verhaal van Pattimura?’

Pattimura kwam in 1817 in opstand tegen de Nederlandse koloniale overheerser op het Molukse eiland Saparua en wordt in Indonesië als nationale held beschouwd. Tijdens deze middag wisselen de derde en vierde generatie van gedachten over de impact van Pattimura. Traditional storyteller Ridhwan Ohorella neemt je op bijzondere wijze mee in een verhaal van Pattimura. Vervolgens gaat host Miguell Kaidel met zijn gasten dieper in op de vragen ‘Wat was de impact van Pattimura toentertijd?‘ en ‘Hoe resoneert tegenwoordig het verhaal van Pattimura?’. Luister tijdens de breaks naar de poems van spoken word artist Gloria Lappya.

Programma & gasten

Het programma van De impact van Pattimura duurt van 14:00 tot 17:00 uur. In het eerste gesprek gaat host Miguell Kaidel in gesprek met junior conservator Reïnda Hully, traditional storyteller Ridhwan Ohorella en historicus Wim Manuhutu. In het tweede gesprek schuiven Noah Fanoembi (ambassadeur voor Tanimbar in Nederland), Kai Maipauw (transdisciplinair kunstenaar) en Charissa Leiwakabessy (researcher) aan.

Inloop: 13.30 uur
Start programma: 14.00 uur
Uitloop: 16.30 uur

Tickets

Zien wij jou zondag 15 mei? Een ticket kost € 7,50 (Voor Vrienden van MHM € 5,00). Dit is incl. koffie/thee en bezoek aan ONS LAND. Bestel hier je ticket(s).