Afbeelding
Herdenkingsbijeenkomst 15 augustus 1945

Herdenkingsbijeenkomst 15 augustus 1945

-

Op dinsdagavond 15 augustus 2023 bent u van harte welkom om gezamenlijk te herdenken in Museum Sophiahof. Stichting Pelita en Museum Sophiahof organiseren een herdenkingsbijeenkomst speciaal voor ouderen die de bevrijding van voormalig Nederlands-Indië in kleine kring willen herdenken.

Jaarlijks wordt op 15 augustus de Nationale Herdenking gehouden bij het Indisch Monument in Den Haag. De Herdenking kunt u live bijwonen bij de Scheveningse Bosjes of volgen via een rechtstreekse NOS uitzending. Heeft u behoefte om de herdenking in een kleine kring te aanschouwen? Museum Sophiahof opent samen met Stichting Pelita speciaal voor ouderen haar deuren. We nodigen u daarom graag uit om samen met ons op een waardige en troostrijke wijze stil te staan bij het einde van Tweede Wereldoorlog. Voor uw persoonlijke ondersteuning kunt één begeleider meenemen.

Programma

De herdenkingsbijeenkomst begint met een ontvangst door Stichting Pelita en Museum Sophiahof. Hierna volgt een gezamenlijke Indische maaltijd. Vervolgens krijgt u de gelegenheid om de landelijke herdenking via de televisie te volgen. Na de herdenking bestaat de mogelijkheid om bloemen te leggen bij de maquette van het Indisch monument op het terrein van Museum Sophiahof.

17:30 uur - Ontvangst
18:00 uur - Gezamenlijke maaltijd
18:45 uur - Het volgen van landelijke herdenking op televisie

Aansluitend is er gelegenheid tot het leggen van bloemen.

Aanmelden & ticket(s)

Een ticket kost €10,00 per persoon, inclusief Indische maaltijd en twee drankjes. U kunt zich hier aanmelden. Meer informatie? U kan uw vraag stellen aan Stichting Pelita via 088-3305111 / info@pelita.nl of bel met Museum Sophiahof via 070-2005060.

Afbeelding
herdenking-bijeenkomst