Afbeelding
Zaterdag 15 april 2023 | 14:00 - 15:30 uur | Gratis

Klub Buku: De Madurese vriend

Op zaterdag 15 april 2023 presenteert Uitgeverij In de Knipscheer tijdens Klub Buku het nieuwste boek van Kees Ruys ‘De Madurese vriend’. De Madurese vriend is het ontroerende verhaal van een verlegen schelpensouvenirverkoper en een schrijver die elkaar na veertig jaar nog altijd niet begrepen, maar ook samen konden zwijgen alsof ze een schat bewaarden. 

Tijdens Klub Buku op zaterdag 15 april 2023 gaat redacteur en radiomaker Peter de Rijk in gesprek met auteur Kees Ruys. Kees Ruys neemt je mee in zijn nieuwste boek 'De Madurese vriend' en zal enkele passages voorlezen. Muzikant Ernst Jansz zal het programma vullen met een speciaal gastoptreden. 

De Madurese vriend 

De Madurese vriend is het ontroerende verhaal van een verlegen schelpen-souvenirverkoper en een schrijver die elkaar na veertig jaar nog altijd niet begrepen, maar ook samen konden zwijgen alsof ze een schat bewaarden. Opgetekend als een afscheidsbrief aan Djaman geeft het boek ook een intiem en kleurrijk beeld van een gemeenschap in een Oost-Javaans kustplaatsje en van de ontwikkelingen die het doormaakte sinds Nederlandse mariniers er in 1947 voet aan wal zetten om ‘Insulinde’ in een oorlogszone te veranderen.

In hoeverre de gedeelde koloniale erfenis in de moderne republiek doorwerkt en hoe dat in het onderling contact naar voren komt, zijn kwesties die zich regelmatig aan de schrijver opdringen. Het stelt hem voor raadsels die soms nog verbijsterender zijn dan die van de occulte Madurese wereld waarmee hij in Pasir Putih kennismaakt.

Over Kees Ruys

Kees Ruys (Den Haag 1955) is fulltime schrijver. Hij debuteerde in 1986 met de roman Een afgedragen huid. Daarna publiceerde hij achtereenvolgens bij Van Oorschot, Veen en Atlas romans en reisverhalen, waaronder de eerste drie delen van De randgebieden, een vijfdelige cyclus reisboeken over Indonesië. Meer over de auteur

Programma

14:00 uur - Start programma 
15:30 uur - Borrel 
17:00 uur - Museum sluit 

Wil jij erbij zijn? Vanwege een beperkt aantal zitplaatsen is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Aanmelden voor Klub Buku: De Madurese vriend kan hier.