Afbeelding
Verborgen identiteit, Saskia Cornets de Groot, Museum Sophiahof, Klub Buku

Klub buku - Verborgen identiteit

-

Moderator Lara Nuberg gaat in gesprek met Saskia Cornets de Groot over haar boek 'Verborgen identiteit - Een persoonlijk verhaal, Indische familiebiografie en koloniale geschiedenis ineen met Hugo de Groot, Komot en Soekarno' waarin zij reflecteert op de impact van kolonialisme en haar gemengde achtergrond als Indo.

Bij Klub Buku presenteren wij publicaties met betrekking tot voormalig Nederlands-Indië. Tijdens deze editie gaat moderator Lara Nuberg in gesprek met schrijver Saskia Cornets de Groot over haar boek 'Verborgen identiteit - Een persoonlijk verhaal, Indische familiebiografie en koloniale geschiedenis ineen met Hugo de Groot, Komot en Soekarno' die zij schreef voor haar zoon.

Verborgen identiteit

Met haar Nederlandse uiterlijk en opvoeding onderzoekt ze hoe Indisch ze eigenlijk is en welke rol haar Indische familie daarbij speelt. Ze verweeft drie rootsreizen naar familieplekken in Indonesië in haar verhaal. Ook volgt ze de koloniale geschiedenis van de VOC, slavernij, rassenonderscheid, Japanse interneringskampen, proklamasi, bersiap, dekolonisatie, onafhankelijkheidsstrijd, repatriëring en de ontvangst in Nederland. Ze reflecteert op de impact van kolonialisme en de betekenis van haar gemengde achtergrond als indo.

Het boek ‘Verborgen identiteit’ is hier gratis te downloaden.

Over Saskia Cornets de Groot

Saskia Cornets de Groot is vrouw, moeder en Indo. Ze is kunstliefhebber, leest graag (Indische) literatuur en speelt klassiek piano. Daarnaast is ze vrijwilliger bij Museum Sophiahof. Onlangs met pensioen gegaan, heeft Saskia haar hele leven in het onderwijs gewerkt, waaronder in het hbo, waar ze zich richtte op diversiteit en inclusie.

Programma & tickets 

14.00 uur - Inloop
14.30 uur - Start programma: interview en Q&A
15.45 uur - Borrel en napraten
17.00 uur - Museum sluit

Zien wij jou tijdens Klub Buku in Museum Sophiahof? Een ticket kost € 10,-. Dit is inclusief koffie/thee met spekkoek en één drankje tijdens de borrel.

Bestel je ticket(s) hier

Afbeelding
Verborgen identiteit, Museum Sophiahof, Klub Buku