Afbeelding
Klub Buku: We kwamen om te helpen, toch?

Klub Buku: We kwamen om te helpen, toch?

Het boek We kwamen om te helpen, toch? beschrijft nauwgezet hoe het jonge Nederlandse mannen (in het bijzonder Kampenaren en IJsselmuidenaren) verging tijdens de zogenaamde ‘politionele acties’ in voormalig Nederlands-Indië. Aan de hand van deze persoonlijke verhaallijnen schetst auteur Gerrit de Munnik de bredere geschiedkundige situatie. Schaf als een van de eerste het boek aan tijdens Klub Buku op vrijdag 17 maart 2023. 

Naast het Nationaal Archief en de Oorlogsgravenstichting heeft de auteur ook in Indonesië het nodige aan onderzoek gedaan. Ook heeft hij een aantal Indonesiërs geïnterviewd die tijdens de bevrijding van hun land als militair een lokaal bepalende rol hebben gespeeld.

Klub Buku

In Klub Buku presenteren we de nieuwste publicaties over voormalig Nederlands-Indië. Tijdens deze middag heeft u de gelegenheid om als eerste het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Programma

Gerrit de Munnik neemt ons in een interactief interview mee in zijn nieuwste boek. Aansluitend zal oud-minister Ben Bot een exemplaar in ontvangst nemen. Gitarist Farley Müller verzorgt deze middag de muziek. Op de borrel schaf je het boek We kwamen om te helpen, toch? aan en zal Gerrit de Munnik signeren. 

15.00 uur - Start programma 
16.00 uur - Borrel met signeersessie
17.00 uur - Museum sluit

Tickets 

Zien wij jou tijdens Klub Buku in Museum Sophiahof? Een ticket kost € 7,50 (inclusief 2 drankmuntjes). Bestel je tickets hier