Afbeelding
Foto van een Wayang pop op glass in lood

Kopi Kecil Krea - Glas in 'LOOD'

-

Op dinsdagochtend 12 maart 2024, tijdens de maandelijkse Kopi Kecil Krea speciaal voor Indische en Molukse ouderen, gaan we de techniek van glas-in-lood nabootsen.

In de Haagse architectuur zijn sporen van Nederlands-Indië te vinden in gebouwen met een Indisch verleden of decoraties uit de periode 1853-1945. Villa’s met veranda’s, tegels met tabaksplanten op een winkelpui, Indische motieven in glas-in-loodramen. Deze laatste zijn te vinden in woonhuizen van rijke repatrianten en in kantoren van internationale handelsbedrijven.

Wij gaan de techniek van glas-in-lood nabootsen met eenvoudige materialen, die aanwezig zullen zijn.

Mocht u zelf een voorwerp van glas hebben dat u van glas in lood wil voorzien, aarzel niet om het mee te brengen. 

 

Locatie Museum Sophiahof, Den Haag
Tijd 10:00 - 12:00 uur 
Prijs € 3,00 

Inschrijven 

Wil jij je inschrijven of lijkt deze workshop interessant voor jouw ouders, opa of oma? Schrijf je in via Cynthia Pietersen (KOO): cynthia@koo.nl06-19750309, of Stan Hoestlandt (Stichting Pelita): s.hoestlandt@pelita.nl06-13246181. Bij hen is ook meer informatie op te vragen over de verschillende workshops.

Kopi Kecil Krea 

Kopi (koffie) Kecil (klein) Krea (kort voor kreatif – creatief) staat voor een creatief kopje koffie. Kopi Kecil Krea zijn diverse workshops speciaal voor Indische of Molukse ouderen, hun mantelzorgers en familieleden waar verschillende kunstdisciplines aan bod komen. De workshops hebben altijd een link met voormalig Nederlands-Indië en het Indonesië van vandaag. Onder het genot van een kopje koffie en spekkoek ervaren de ouderen een gezellige creatieve ochtend. Dit event wordt georganiseerd door Stichting Pelita en KOO