Afbeelding
Kopi Kecil Plus, Stichting Pelita, Museum Sophiahof, workshop ouderen

Kopi Kecil Plus

-

Op dinsdagochtend 11 juni 2024, staat de maandelijkse Kopi Kecil Plus speciaal voor Indische en Molukse ouderen in het teken van het tekenen en schilderen van landschappen in voormalig Nederlands-Indië.

Deze schilderijen bevatten vaak elementen zoals vulkanen, bergen, sawahs, rivieren, palmbomen, een waringin of de flamboyant. Het werk van schilders die op Bali woonden en werkten, brengt tegenwoordig enorme bedragen op internationale veilingen op. Eerst vooral bij Nederlanders en andere Europeanen, later ook bij Indonesiërs, zoals bij de schilder Raden Sjarief Bustaman Saleh, die als eerste de Europese olieverfschilderkunst toepaste voor het schilderen van landschappen. Na een korte lezing kunt u zelf aan de slag met verschillende teken- en schildermaterialen. Kies uit kleur of zwart-wit, groot of klein, en werk met acrylverf, houtskool of pastelkrijt. Er is een ruime keuze aan materialen en papier of canvas beschikbaar.

Locatie Museum Sophiahof, Den Haag
Tijd 10:00 - 12:00 uur 
Prijs € 5,00 

Inschrijven 

Wil jij je inschrijven of lijkt deze workshop interessant voor jouw ouders, opa of oma? Schrijf je in via Cynthia Pietersen (KOO): cynthia@koo.nl06-19750309, of Desiree Bellaard: d.bellaard@pelita.nl. Bij hen is ook meer informatie op te vragen over de verschillende workshops.

Kopi Kecil Plus 

Kopi Kecil Plus zijn diverse workshops speciaal voor Indische of Molukse ouderen, hun mantelzorgers en familieleden waar verschillende kunstdisciplines aan bod komen. De workshops hebben altijd een link met voormalig Nederlands-Indië en het Indonesië van vandaag. Onder het genot van een kopje koffie en spekkoek ervaren de ouderen een gezellige creatieve ochtend. Dit event wordt georganiseerd door Stichting Pelita en KOO