Afbeelding
Museumnacht Den Haag 2023, 7 oktober 2023, Museum Sophiahof

Museumnacht Den Haag 2023

-

Stap binnen in de betoverende wereld van Museumnacht Den Haag 2023 bij Museum Sophiahof: het wordt een nacht om te proeven, te verkennen, te dansen en te creëren. 

Op zaterdag 7 oktober 2023 tussen 20:00 en 01:00 uur zijn er allerlei activiteiten georganiseerd in verschillende musea in Den Haag. Museum Sophiahof doet samen met Museum Maluku, het Indisch Herinneringscentrum en Stichting Pelita dit jaar ook mee met een uitgebreid programma. De nacht komt tot leven in het museum,  compleet met een mini-foodtruckfestival, lichtkunstwerken, een rondleiding by night door ONS LAND, silent disco en een workshop waar wij met alle bezoekers een groot wandkleed creëren.

Mini-foodtruckfestival

Streel je smaakpapillen en geniet van de heerlijkste gerechten onder de sterren. Verschillende foodtrucks strijken neer op het parkeerterrein van het museum en wordt zo omgetoverd tot openluchtrestaurant. Van streetfood tot culinaire hoogstandjes: (her)ontdek de smaken van Indonesië en Melanesië.  

Silent disco  

De Silent Disco komt ook deze editie van Museumnacht Den Haag weer terug! Museum Maluku, het Indisch Herinneringscentrum en Stichting Pelita hebben de meest getalenteerde DJ's met roots in het huidige Indonesië uitgenodigd. De Sophiazaal wordt omgetoverd tot dansclub waar je tot 01:00 uur dansjes kunt doen. En krijg je dorst van al jouw dansjes? De bartenders van Barak ’51 zijn net als vorig jaar ook weer van de partij en schenken de lekkerste cocktails voor je in. Zet je draadloze koptelefoon op en maak je klaar voor een onvergetelijke dansavond. Tune in!  

Rondleiding by night door ONS LAND 

Ga tijdens een rondleiding in de tentoonstelling ONS LAND de diepte in met de conservator van Museum Maluku, Huib Akihary, over de complexe en vaak pijnlijke kanten van de Nederlandse koloniale geschiedenis. Luister vervolgens naar acht familieverhalen, verteld door ooggetuigen van die geschiedenis en hun nazaten. Hoe werkt deze geschiedenis nog altijd door? De rondleiding start om 23:00 uur. 

Stitching (family) history

Ontdek jouw familiegeschiedenis in textiel met Malou Sumah! Het Indisch Herinneringscentrum heeft speciaal voor deze avond beeldend kunstenaar Malou Sumah uitgenodigd. Met een passie voor erfgoedstudies en haar Molukse roots, leidt zij deze textielworkshop tussen 20:00 en 23:00 uur. Samen creëren we een wandkleed dat de diverse verhalen van de Indonesische archipel omarmt. Het materiaal ligt voor je klaar. Kom langs en laten we samen aan dit unieke kunstwerk werken. 

Lichtkunstwerken by Moederland Collectief

Zowel op het buitenterrein van Museum Sophiahof als in de zaal van van de Silent Disco kan je je laten inspireren door spectaculaire lichtkunstwerken van verschillende kunstenaars van het Moederland collectief. De kunstenaars laten in een ‘dialoog’ en een nieuw perspectief (met bestaand en nieuw werk) zien hoe hun identiteit als beeldend kunstenaar in verband staat met hun familiegeschiedenis in Nederlands-Indië, het koloniale verleden en de migratie.

So don't snooze en let op: het museum is op zaterdag 7 oktober 2023 tussen 20:00 en 01:00 uur alleen toegankelijk met een Museumnacht-ticket. Get yours via museumnachtdenhaag.nl

Afbeelding
Museumnacht Den Haag 2023, 7 oktober 2023, Museum Sophiahof