Afbeelding
ONS LAND - De Talkshow

ONS LAND - De Talkshow

Deze keer organiseren we een talkshow over onze tentoonstelling ONS LAND op de Tong Tong Fair op het Haagse Malieveld. Met een speciale verrassing voor alle bezoekers van de Tong Tong Fair: gooi uw toegangskaart niet weg want op vertoon hiervan krijgt u korting op een ticket voor Museum Sophiahof!

Op 7 september zal in de Tong Tong Studio vanuit het perspectief van de jonge generaties een gesprek plaatsvinden over de zoektocht naar eigen familiegeschiedenis. Die niet alleen door het bezoeken van een tentoonstelling zoals ONS LAND wellicht te vinden is maar ook door eigen onderzoek. In 2024 wordt dit pad toegankelijker en gangbaarder gemaakt door de lancering van een online platform Indisch Erfgoed Digitaal, waar men (familie) geschiedenis op kan zoeken in combinatie met historische context.  

Onder leiding van moderator Feba Sukmana gaan we in gesprek met een aantal mensen die zich bezig houden met hun eigen familiegeschiedenis en de doorwerking van het koloniale verleden. Hoe begin je zo’n onderzoek en wat doe je nadat je veel weet over het verleden van je familie? Hoe verhoud jij je tot het koloniale verleden van je familie? Hoe ga je ermee om en hoe ga je dan verder?  

Dit programma wordt samengesteld door het Indisch Herinneringscentrum en het Moluks Historisch Museum (MHM), in samenwerking met Tong Tong Fair, Bureau Metamorfoze en Netwerk Oorlogsbronnen.  

Programma

Wanneer: Woensdag 7 september om 16:00 uur.

Locatie: Tong Tong Fair, Malieveld, Den Haag.

Kosten: Gratis, maar u moet wel een toegangskaart hebben voor de Tong Tong Fair. Als u op vertoon van deze toegangskaart Museum Sophiahof bezoekt, krijgt u 20% korting op een ticket. Deze actie geldt tot 1 oktober 2022.