Afbeelding
Foto van Patricia Dashorts tijdens Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst in museum Sophiahof

Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst Patricia Dashorst

-

Patricia Dashorst is psychiater, psychotraumatherapeut, relatie- en gezinstherapeut en werkzaam bij ARQ Centrum'45 in Oegstgeest. Zij zal ingaan op hoe de oorlog in voormalig Nederlands-Indië nog doorwerkt op kinderen die het zelf niet meemaakten, maar hun ouders wel. En op welke manier dit invloed heeft op bijvoorbeeld partners van deze kinderen.

Op 10 februari tijdens de Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst in Museum Sophiahof, zal Patricia Dashorst ingaan op hoe de oorlog in voormalig Nederlands-Indië nog doorwerkt op kinderen die het zelf niet meemaakten, maar hun ouders wel. Ook nu de ouders hoogbejaard of zelfs overleden zijn. Doordat deze naoorlogse generatie de ervaringen uit het gezin van herkomst met zich meedraagt en erdoor gevormd is, heeft dat mogelijk invloed op het dagelijks leven van nu. Te denken valt aan specifieke gezins- of familie of culturele gewoontes, omgang met ouders, kinderen en partners. Voor partners kan het bijvoorbeeld extra lastig zijn de gewoontes van en relatie met de (schoon)families te begrijpen. Dit omdat er vaak ongeschreven en onbenoemde regels zijn en verwachtingen naar elkaar ook niet altijd duidelijk worden uitgesproken. 

 

Na de lezing van Patricia Dashorst is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen  van ervaringen. Daarbij zal er speciale aandacht zijn voor partners van mensen van de Indische naoorlogse generatie.