Afbeelding
platformbijeenkomst-rapport-bussemaker

Platformbijeenkomst Rapport Bussemaker

Op woensdag 8 februari 2023 was de overhandiging van het adviesrapport van de Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië (bekend als Commissie Bussemaker). Dit betekent dat het werk van de commissie erop zit. Toch is er vanuit de (ontbonden) commissie en professionals uit het veld draagvlak voor een vervolgbijeenkomst om te reflecteren op het rapport. Daarnaast is er behoefte aan een bijeenkomst om samen tot oplossingen te komen om de adviezen uit het rapport te implementeren.

Platformbijeenkomst

Museum Sophiahof biedt graag dit platform om partijen (inclusief ervaringsgemeenschappen) te verbinden, samen te reflecteren en tot concrete handvatten te komen.
Dit programma komt tot stand in samenwerking met oud-commissieleden Hanneke Tuithof en Arthur Pormes en voormalig projectmedewerker / redacteur Monique Soesman.

Programma

Het eerste deel van het programma staat in het teken van reflecteren op het rapport. In een talkshow komen verschillende perspectieven aan bod. Hoe is het rapport ontvangen? Hoe werkt het na?
In het tweede deel gaan we in interactieve tafelsessies samen aan de slag. Wat kunnen deelnemers zelf en met anderen met de adviezen doen?
Tijdens de pauze is er gelegenheid om nieuwe verbindingen te leggen onder het genot van een hapje en een drankje.

16.00 uur - Inloop
16.15 uur - Programma deel 1: reflecteren
17.35 uur - Pauze
18.05 uur - Programma deel 2: tot concrete oplossingen komen
19.35 uur - Borrel
20.00 uur - Museum sluit

Aanmelden

Denk jij graag mee over oplossingen? Meld je hier aan.
Wees er snel bij, het aantal plekken is beperkt.