Afbeelding
Donderdag 20 april 2023 | 19:00 - 20:30 uur | € 12,50

Theatervoorstelling: Java, 1948

Het Indisch Herinneringscentrum presenteert op donderdag 20 april 2023 de theatervoorstelling Java, 1948. Hanneke Coolen-Colsters vond het dagboek van haar opa die ze nooit heeft gekend. Hij vocht als Brabantse jongen langs Nederlandse kant in de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. Op een bepaald moment stopt zijn dagboek. Die lege bladzijden waren voor Hanneke de reden om op onderzoek te gaan, op reis langs haar familie, Nederlandse veteranen om uiteindelijk te eindigen bij Irma Devita, de kleindochter van een Indonesische vrijheidsstrijder.

Java, 1948 krijgt de vorm van een hoorspel, waarbij je als publiek een koptelefoon op krijgt. Je hoort Hanneke live vertellen maar ook fragmenten uit interviews, archiefstukken en door een acteur ingesproken stukken. De zoektocht stopt namelijk niet bij haar opa. Gesteund door Mirke Kist en Nele Eeckhout, bekend van Audiocollectief Schik, gaat ze op reis, langs haar familie, Nederlandse veteranen om uiteindelijk te eindigen bij Irma Devita, de kleindochter van een Indonesische vrijheidsstrijder.

Theatervoorstelling Java, 1948 is een creatie van het theatergezelschap Het Zuidelijk Toneel, spel en conceptbedenker Hanneke Coolen-Colsters en Vlaams-Nederlands audioproductiehuis SLOWPONY. 

  Programma

  19:00 uur - inloop
  19:30 uur - start voorstelling
  20:30 uur - einde voorstelling

  Locatie: Museum Sophiahof, Den Haag
  Ticketprijs: € 12,50. Bestel je tickets hier