Afbeelding
wereld-express-c-janita-sassen

WereldReis

t/m

Het Indisch Herinneringscentrum heeft de doe-tentoonstelling WereldReis teruggehaald naar Museum Sophiahof. Een tentoonstelling speciaal voor onze jonge bezoekers waarin zij op reis gaan naar voormalig Nederlands-Indië.

Ga op stap met het speciale werkboekje Welkom bij de WereldReis en leer op een speelse manier te reflecteren op onderwerpen zoals 'anders-zijn', vooroordelen en de geschiedenis van Nederlands-Indië. Dit is een doe-tentoonstelling speciaal voor kinderen van 10 tot 14 jaar, maar natuurlijk interessant voor iedereen. 

Afbeelding
home page hero image

 

Kom langs met de klas

Een bezoek aan WereldReis is perfect voor het basisonderwijs. Na een introductie van een museumdocent, gaan leerlingen in twee- en drietallen aan de slag met de interactieve opdrachten. Een educatief bezoek plannen? Neem contact op met onze Medewerker Educatie, Lisa Aarsen - l.aarsen@indischherinneringscentrum.nl

Organisatie WereldReis

WereldReis is een doorontwikkeling van de reizende tentoonstelling Wereld Express uit 2014. De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Indisch Herinneringscentrum en Stichting Vredeseducatie. De productie is gedaan door Vormgeving en Productie Utrecht en Reprovinci Schoonhoven met illustraties van Eric Heuvel.