Afbeelding
vrijwilliger-museumtuin

Vrijwilliger(s) publieksprogrammering gezocht

In Museum Sophiahof kan je naast diverse tentoonstellingen ook terecht voor veelzijdige publieksprogramma’s, waaronder The Explainers en Roemah Papoea. Ben jij een duizendpoot met organisatietalent of lijkt het je leuk om te helpen bij de technische werkzaamheden van een programma? Lees vooral verder.

Podiumtechniek & ondersteuning

In samenwerking met verschillende partners en stakeholders organiseren wij maandelijks diverse publieksprogramma's. Om onze publieksprogrammering vlekkeloos te laten verlopen, kunnen wij extra handen altijd goed gebruiken: 

 • Vrijwilliger podiumtechniek 
  Onze steun en toeverlaat achter de schermen: je bent allround inzetbaar bij programma-technische werkzaamheden. Je helpt bij de op- en afbouw van de zaal en decor, stelt licht en geluid af en vindt het leuk om de presentatie van het programma te bedienen. 
 • Vrijwilliger livestream 
  Je bedient tijdens onze publieksprogramma’s onze livestream apparatuur. Je maakt een lichtplan, bedient de camera tijdens het programma en voegt na afloop waar nodig het logo en/of ondertiteling toe aan de opname. 
 • Vrijwilliger ondersteuning programmering 
  Je ondersteunt ons team vooraf en tijdens onze publieksprogramma’s. Vooraf zorg jij dat de deelnemers van een programma alle ins en outs weten en tijdens het event ben jij onze vliegende keep. De ene keer verwelkom jij de bezoekers, de andere keer help je het decor op te bouwen en loop jij rond met de microfoon tijdens een Q&A. 

Lijkt het je leuk om ons te helpen, maar heb je geen ervaring in bovengenoemde rollen? Laat je niet afschrikken, onze collega’s leggen je graag uit hoe alles werkt.

Over Museum Sophiahof

Museum Sophiahof in Den Haag is de ontmoetingsplaats waar meerdere stichtingen en Stichting beheer Sophiahof invulling geven aan de culturele en historische erfenis van Nederlands-Indië. Dat doen we met tentoonstellingen, een kenniscentrum en en publieksevenementen. We zijn ook bij uitstek een ontmoetingsplaats waar mensen, generaties en verhalen een plek vinden. En uiteraard wordt het Indische culinaire erfgoed niet vergeten.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een unieke en inspirerende werkomgeving waar mensen, generaties en verhalen uit voormalig Nederlands-Indië samenkomen;
 • Gratis entree bij (wissel)exposities en publieksprogramma’s;
 • Toegang tot een interessant netwerk van mensen die zich verbonden voelen met voormalig Nederlands-Indië;
 • Een gezellig en divers team van gepassioneerde vrijwilligers;
 • Borrels en andere leuke activiteiten;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Workshops.

Solliciteren & meer info

Wil je meer informatie of je interesse kenbaar maken? Neem dan contact op met Margaret Hukom via 070-2005060 of mail naar m.hukom@museumsophiahof.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.