Afbeelding
Walking tour, Sporen van Indonesië in de Haagse architectuur

Walking tour: Sporen van Indonesië in de Haagse architectuur

-

Deze stadswandeling tijdens de Open Monumentendag staat in het teken van sporen van Indonesië in de Haagse architectuur. De wandeling zal gaan langs gebouwen die een verleden hebben met Indonesië, waarvan er twee bezocht worden. Als stadsplanner met een Indonesische achtergrond legt gids Rizky Kalebos uit hoe het verleden met Indonesië de structuur van de stad heeft gevormd. Het koloniaal verleden is sterk verbonden met Den Haag en zeker nu is bewustwording over dit verleden belangrijk.

De wandeling begint bij Museum Sophiahof waar je eerst de gelegenheid krijgt om de fototentoonstelling De Laatste Ooggetuigen in de museumtuin te bezoeken. Na een kopje koffie of thee met een mini-snack vervolgt de tour langs de gebouwen van de Raad voor de Rechtspraak en het Huis van Europa. In deze monumentale gebouwen zaten respectievelijk de Nederlandsche Handel-Maatschappij en de Rotterdamsche Lloyd, die beide sterk verbonden waren met de kolonie. De wandeling gaat vervolgens langs het Binnenhof waar belangrijke besluiten werden genomen over de kolonie tot aan de Indonesische onafhankelijkheid toe. Het eindpunt van deze walking tour is op het Malieveld waar je tot slot de befaamde Tong Tong Fair kunt bezoeken. Dit jaar met een grotere Eetwijk, een nieuwe Asian styled Foodcourt en een inspirerend cultureel programma. Bekijk alvast wat er te doen is op zaterdag 9 september 2023. De wandeling duurt circa 2,5 uur.

Programma & tickets

11:00 uur - Aankomst Museum Sophiahof & bezoek fototentoonstelling De Laatste Ooggetuigen
11:30 uur - Start walking tour
12:00 uur - Bezoek Raad voor de Rechtspraak
13:00 uur - Bezoek Huis van Europa
15:00 uur - Einde walking tour met als laatste stop Tong Tong Fair

Een ticket kost € 5,00. Dit is inclusief Indische mini-snack en koffie of thee, exclusief entree Tong Tong Fair. Wees er snel bij, want er zijn maar een aantal plekken beschikbaar. Koop je ticket(s) hier