Afbeelding
ONS LAND - Dekolonisatie, generaties, verhalen, Museum Maluku, Indisch Herinneringscentrum, Museum Maluku, Den Haag

ONS LAND - Dekolonisatie, generaties, verhalen

t/m
Soort tentoonstelling
Permanent

De semipermanente tentoonstelling ONS LAND – Dekolonisatie, generaties, verhalen, laat de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Oost zien en hoe die nog altijd doorwerkt. Ooggetuigen van die geschiedenis en hun nazaten vertellen hun verhaal.

Op dit moment wonen in Nederland circa twee miljoen mensen met een bijzondere band met het voormalige Nederlands-Indië. Zij of hun voorouders kwamen na het uitroepen van de Republik Indonesia naar Nederland. Het was de grootste migratiegolf ooit. Een deel van hen dacht dat hun verblijf hier tijdelijk zou zijn.

De stemmen van acht families vormen de kern van Ons Land. Deze persoonlijke en diverse maar voor velen herkenbare verhalen geven een beeld van de complexe postkoloniale geschiedenis, en hoe verschillend die beleefd werd en wordt. De familieverhalen in Ons Land starten in het heden. Van daaruit leiden ze ons terug het koloniale verleden in. De tentoonstelling eindigt weer in het nu.

Ons Land is niet neutraal, het verhaal is niet compleet en niet af. Het is een momentopname in een voortgaand proces van bewustwording.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie

Zie deze tentoonstelling als een uitnodiging tot gesprek. Uw deelname maakt het grote verhaal van dekolonisatie en verwerking rijker.

Heeft u de tentoonstelling bezocht? Dan zijn wij uiteraard benieuwd naar uw ervaring. Doe mee met het gesprek over dekolonisatie middels het onderstaande formulier. Uw reactie kan gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden.

Laat hier uw reactie achter.

Afbeelding
onsland

Organisatie Ons Land

Ons Land werd gemaakt door het Moluks Historisch Museum en het Indisch Herinneringscentrum i.s.m. Kossmanndejong en TiMe Amsterdam.

Voor meer informatie neemt u contact op via info@indischherinneringscentrum.nl of 070-2002500.