
Dit jaar is er extra focus op de doorwerking van de familiegeschiedenis en het (oorlogs)verleden bij personen die roots hebben in het voormalige Nederlands-Indië. Aan de hand van gefilmde interviews van vijf literaire schrijvers van de tweede generatie, vier jongvolwassenen van de derde generatie, diverse traumaspecialisten en historici, wordt ingegaan op de transgenerationele overdracht van (oorlogs)trauma’s.
Programma
Simone Berger, auteur, en Armando Ello, foto- en videograaf, geven een diepgaande toelichting op hun nieuwste project en de diverse facetten ervan. Ze nemen het publiek mee achter de schermen, belichten het centrale thema en delen inzichten over 'the making of'. Vervolgens worden boeiende filmfragmenten uit de documentaire gepresenteerd.
Na de pauze krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan zowel de makers als aan Inez Schelfhout, die als derde generatie nazaat en klinisch psycholoog/psychotherapeut een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan dit project. De middag bereikt zijn hoogtepunt met een optreden van zangeres, singer-songwriter en theatervrouw Esmay Usmany. Ze brengt speciaal voor deze documentaire een coversong ten gehore die ze zelf schreef en componeerde.
14.30 uur - Start programma
15.30 uur - Pauze
16.00 uur - Panelgesprek met zaal & afsluiting door Esmay Usmany
16.45 uur - Einde programma met aansluitend borrel
Tickets
Zien wij jou zondag 26 november in Museum Sophiahof? Een ticket kost € 15,00, inclusief koffie/thee met spekkoek bij binnenkomst, 1 drankje naar keuze en 2 Indische snacks. Bestel je tickets hier
Dit project is gefinancierd door het Vfonds vanuit de regeling Themajaar 2023 Leven met oorlog. Met een aanvulling van de provincie Gelderland vanuit het Programma Vrijheid en bijdrages van het Karel Doorman Fonds en Prins Bernhard Cultuur Fonds.
Illustratie: Inge de Vries